De kap is begonnen, maar wij gaan door!

geplaatst in: Kappen met Kappen, Nieuws | 0

En toen was het weg…

Het hol van de Bunzing is vermoedelijk een zomerverblijf en mag om die reden geruimd.
De mooie eik die zou verhuizen staat op leidingen dus wordt alsnog gekapt (vreemd dat de gemeente dat vooraf niet wist).

Wat hebben we wel bereikt?
Het perceel is iets opgeschoven waardoor een aantal flinke jongens behouden kunnen blijven. Er komt een enorme houtwal om de Bunzing zijn route te laten behouden. Er komt nieuwe aanplant rond het bosje.

De toekomst van Elderveld Groen
De komende week moeten we even bijkomen van de teleurstelling en opgelopen frustraties. Daarna gaan we ons weer hard maken voor het groen in Elderveld. Er moet nog veel gecompenseerd worden. Bouwbestemmingen zoals bijvoorbeeld het trapveldje bij de Leidenweg moeten we in kaart brengen en samen met u bekijken of dit groen zou moeten blijven. De boombeheerlijst eens grondig nalopen met de gemeente. En natuurlijk een groenvisie ontwikkelen en die laten formaliseren. Kortom veel werk te doen.

Voor iedereen die ons heeft gesteund, onze dank is groot!
Alle mails die zijn blijven liggen pakken we na een pauze weer op.