Projectperiode: oktober 2018 – juli 2021

Aan de Wassenaarweg is op 27 februari 2019 circa 2700 m2 stadbos gerooid ten gunste van de bouw van een opvanglocatie voor Moviera (slachtoffers huiselijk geweld). Elderveld Groen heeft vanaf het begin intensief contact onderhouden met gemeenteraadsleden van alle politieke partijen, met Moviera en met de projectleider van de gemeente belast met het bouwrijp maken van het perceel.

Wat is er al bereikt?

Het gehele perceel is opgeschoven richting Wassenaarweg waardoor er langs 2 zijden 9 grote wilgen en populieren behouden konden blijven.

Visie & Toekomst

Elderveld Groen houdt nog steeds de vinger aan de pols. Nu de herplant van de bomen zo slecht heeft uitgepakt, wordt bekeken of daar nog compensatie voor kan komen. De gemeente heeft toegezegd in najaar 2020/winter 2020-2021 de groenstroken opnieuw te gaan inrichten. Dit moet nog plaatsvinden.

De nieuwbouw voor Moviera zal voorjaar-zomer 2021 opgeleverd worden. Elderveld Groen gaat dan controleren op de aanwezigheid van nest- en vleermuiskasten. Elderveld Groen heeft contact met gemeenteraadsleden om de toegezegde compensatie van €7.500,00 onder de aandacht te houden.

Ontwikkelingen worden zoveel mogelijk via onze Facebookpagina en op deze website met u gedeeld.